Wielerwedstrijd Omloop van Valkenswaard richt de pijlen op 2020

VALKENSWAARD – De koersorganisatie van de Omloop van Valkenswaard geeft zichzelf tot maandag de tijd om dit jaar alsnog een tweede editie van de grond te krijgen. De slagingskans is nagenoeg nihil.

Organisator Leon Cleven ziet het somber in. ,,We hebben de deadline op 31 maart gelegd. Maar we hebben de brieven voor de deelnemers, sponsoren en vrijwilligers al klaarliggen.” 

De Omloop van Valkenswaard moet het, net als andere wielerwedstrijden, dit jaar stellen met minder motoragenten. Landelijk is er voor gekozen om de beschikbare politiecapaciteit voor dit soort evenementen fors terug te dringen. 

Hierdoor hangt de tweede editie in augustus aan een zijden draadje. Het veertig kilometer lange parcours van de jeugdkoers aanpassen en omturnen tot een veredeld criterium is voor de organisatie geen optie.  

De koersorganisatie denkt daarom alvast na over een alternatief voor volgend jaar. ,,We bekijken de mogelijkheid om een parcours te maken met start en finish in Achel, met twintig kilometer over Belgisch grondgebied en twintig kilometer aan deze kant van de grens”, zegt Cleven, die hoopt dat gedeeltelijk uitwijken naar België in 2020 soelaas biedt. 

Gemeente

De gemeente Valkenswaard ziet geen mogelijkheid om nog een lans te breken voor de wedstrijd. Burgemeester Anton Ederveen en sportwethouder Theo Geldens (H&G) waren enthousiast over de eerste editie, vanuit de gemeente is dan ook een positief advies uitgegaan naar de Provincie. Die beslist in dit geval – omdat de koers over gemeentegrenzen gaat – over de vergunning. Voldoende politie-inzet is echter de voorwaarde om die vergunning te kunnen krijgen. 

BRON ED.NLYou may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@quadlayers.com

× hallo