Wethouder Theo Geldens van Valkenswaard hekelt kwaliteit nieuwe ondergrondse afvalcontainers

VALKENSWAARD/DOMMELEN – Als de problemen rondom de ondergrondse afvalcontainers in Valkenswaard niet dit weekend zijn opgelost, wil wethouder Theo Geldens (H&G) overgaan tot ‘formele in gebreke stelling’.

Dat zei hij donderdag tijdens de openbare raadsvergadering na vragen van raadslid Ton van Hees (Samen voor Valkenswaard).

Een aantal nieuwe plasticafvalcontainers, waaronder die bij de Belleman in Dommelen, vertoont al wekenlang gebreken. Het pasjessysteem waarmee ze worden bediend werkt niet altijd naar behoren. Soms geeft de container onterecht aan dat de bak vol is. Het resulteert in illegale afvaldumping, waardoor rotzooi zich ophoopt náást de containers. 

Geldens legt de bal bij de leverancier. ,,Die levert niet de kwaliteit die we zouden willen.” De wethouder gaf aan dat er ‘problemen zijn met de werking van de pers’. Hij kon voor de korte termijn nog geen oplossing garanderen. Wel beloofde Geldens dat voor het weekend op ‘twee probleemlocaties’ bovengrondse afvalcontainers zouden worden geplaatst. ,,Als er weer een storing is, dan kunnen mensen daar hun plastic in kwijt.” 

Hij overweegt ook om winkeliers te vragen of zij eventueel een bijdrage kunnen leveren in het geheel. ,,We bekijken of we de winkeliers ook een pasje kunnen geven, voor het geval inwoners hun pasje zijn vergeten en plastic in een tasje naast de container zetten.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *