VOS weer vijf jaar lokale omroep in Valkenswaard

VALKENSWAARD – Het advies om de Valkenswaardse Omroep Stichting (VOS) weer de uitzend­rechten te gunnen, ging niet zonder slag of stoot. Bovendien moet de organisatie veel veranderen.

De VOS gaat ook de komende vijf jaar handen en voeten geven aan de lokale omroep. Met het uitdrukkelijk verzoek van de gemeenteraad om in de structuur van de omroepstichting het een en ander te veranderen. En om de commissie- en raadsvergaderingen weer via de tv uit te zenden.

Alleen de fracties van D66 en Samen voor Valkenswaard alsmede twee vertegenwoordigers van Valkenswaard Lokaal (Rob Geldens en Peter van Steensel) gingen niet mee in de voordracht van het college aan het Commissariaat voor de Media.

Emotie

Met name Pieter van Rijswijk (D66) keerde zich fel tegen de procedure die uiteindelijk heeft geleid tot het advies om de VOS voor te dragen. Volgens hem zijn er nog veel vragen en onduidelijkheden. ,,Ik wil niet kiezen op basis van gevoel en emotie. We moeten uitgaan van feiten en argumenten.’’

Ook voor Samen voor Valkenswaard was nog lang niet alles duidelijk. Volgens Fred Emmerik kan het besluit nog best een maand wachten. Waarbij zijn wens was dat de kandidaten een nadere vorm van samenwerking zouden bezien.

Middels een breed gesteunde motie verzocht Emmerik uiteindelijk wel dat de VOS een transparante structuur krijgt met duidelijke afbakening van functies, met de eis bestuur en uitvoering te scheiden.

Bron ED.nl

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@quadlayers.com

× hallo