Lucht voor De Kleine Meer in Valkenswaard

VALKENSWAARD – Kinderboerderij De Kleine Meer kan even rustig ademhalen. Het college is verzocht oplossingsgericht mee te werken.

De lucht boven Kinderboerderij De Kleine Meer in Valkenswaard lijkt enigszins te klaren. Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat het college het deels afgewezen subsidieverzoek terugdraait en op zoek gaat naar een structurele oplossing voor de financiële problemen van de kinderboerderij. De Valkenswaardse gemeenteraad wil daarover vóór 1 juli 2019 uitsluitsel.

Paul Verspeek, voorzitter van de kinderboerderij, klonk donderdagavond opgelucht na afloop van de besprekingen in de raadsvergadering. ,,Wij zijn erg blij. Vooral met de opmerking dat gezocht moet worden naar een structurele oplossing. Daarmee lijkt de toekomst van De Kleine Meer verzekerd. Goed voor Valkenswaard.”

Diensten

Maar hij was ook verheugd dat de raad erop aandrong om de door de speciale subsidiecommissie geadviseerde financiële bijdrage voor het volgend jaar, ruim 51.000 euro, toch toe te kennen. Daarmee kan de kinderboerderij blijven beschikken over de diensten van de beheerder. ,,We kunnen niet zonder. Er is bij ons heel veel werk te doen. Deze persoon moet er zijn voor de dieren, de cliënten en stagiaires, maar ook voor onze bezoekers. Toch ongeveer dertigduizend per jaar.”

Juist die betaalde beheerdersfunctie was voor sommigen een doorn in het oog. Vooral ook omdat deze persoon niet voor alle taken en diensten gecertificeerd is. Paul Verspeek: ,,Juist daarom is het van belang om samen op zoek te gaan naar oplossingen voor de lange termijn. Wij beseffen dat scholing voor sommige medewerkers nodig is.”

Bijdrage

De Kleine Meer wil daarvoor uit eigen middelen een bijdrage leveren. De problemen bij De Kleine Meer ontstonden toen de subsidie onlangs fors werd teruggedraaid door het college, ondanks het positieve advies van de subsidiecommissie.

De tegemoetkoming in de begeleidingskosten van ruim 21.000 euro verviel geheel. En het reguliere subsidiebedrag werd gehalveerd tot 13.718 euro. CDA, H&G, Valkenswaard Lokaal en Vitaal Valkenswaard waren voor meer geld en een structurele oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *