Kinderboerderij Valkenswaard heeft geen recht op extra subsidie, bestuur gaat zich beraden

Kinderboerderij De Kleine Meer in Valkenswaard 

De noodlijdende kinderboerderij meende aanspraak te kunnen maken op 51.700 euro subsidie, ruim het dubbele van het subsidiebedrag van 25.000 euro dat ze voor dit jaar van de gemeente Valkenswaard kreeg toegewezen. De gemeente vindt juist dat ze al heel coulant is. De onafhankelijke A2-bezwarencommissie heeft de gemeente daarin nu gelijk gegeven. 

Belangrijk twistpunt waren de loonkosten voor de beheerder/begeleider. In het verleden gaf de gemeente op basis van een overeenkomst 21.000 euro aan De Kleine Meer voor de begeleiding van mensen met een psychosociale achtergrond, die naar de kinderboerderij kwamen voor dagbesteding. Na veranderingen in de sociale wetgeving, mag de kinderboerderij die begeleiding niet meer aanbieden en is dat alleen voorbehouden aan gecertificeerde bedrijven. De gemeente heeft daarom de overeenkomst met De Kleine Meer voor die vorm van begeleiding beëindigd per 1 januari 2018; de loonkosten van 21.000 euro worden dan ook niet meer betaald. 

Voorzitter Paul Verspeek van de noodlijdende kinderboerderij gaat zich binnenkort met het bestuur op de toekomst beraden. Ondanks verschillende geldinzamelingsacties, waarmee totaal 16.000 euro werd opgehaald, is zijn organisatie niet uit de zorgen. ,,Onze beheerder staat voor 31.000 euro bruto op de loonlijst. Die betalen we nu uit onze reserves, maar dat kan natuurlijk niet lang blijven doorgaan.” De voorzitter blijft erbij dat een professionele beheerder essentieel is voor de continuïteit van de kinderboerderij. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@quadlayers.com

× hallo