Gemeente Nieuws

RSS Gemeente Nieuws

 • Nieuwe ambtstermijn voor burgemeester Ederveen in Valkenswaard
  19 maart 2019 - Burgemeester Anton Ederveen is vandaag, 19 maart 2019, opnieuw voor zes jaar beëdigd als burgemeester van Valkenswaard.
 • Ontwerplab zoekt oplossingen voor duurzame en gezonde leefomgeving
  18 maart 2019 - Vandaag tekenden Provincie Noord-Brabant, gemeenten Eindhoven, Waalre en Valkenswaard en TU Eindhoven een intentieovereenkomst voor de oprichting van een Ontwerplab.
 • Jongeren Were Di maken kennis met politiek
  15 maart 2019 - Gezamenljk persbericht van organisatie JoPodag, SG Were Di en gemeente Valkenswaard  
 • Digitale aanslag gemeentelijke belastingen gezien?
  15 maart 2019 - Eind februari heeft de gemeente Valkenswaard de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen verzonden.
 • Viering Boomfeestdag Valkenswaard
  13 maart 2019 - Vandaag heeft de gemeente Valkenswaard samen met het IVN afdeling Valkenswaard-Waalre, meegedaan aan de Boomfeestdag. Sinds 2016 schenkt de gemeente op deze speciale dag een boom aan een basisschool binnen de gemeente.
 • Een duurzaam Heeze-Leende en Valkenswaard, denkt u mee?
  12 maart 2019 - De gemeenten Valkenswaard en Heeze-Leende vernieuwen hun duurzaamheidsbeleid en daarvoor hebben we uw input nodig.
 • Doet u mee aan Landelijke Opschoondag?
  8 maart 2019 - Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Ook dit jaar doet de gemeente Valkenswaard weer mee vanuit ons zwerfvuilprogramma ‘Schoon Valkenswaard’. Het thema in 2019 is :‘Iedereen doet mee’. Daar sluiten we ons graag bij aan. Want we kunnen het als gemeente niet alleen. 
 • Gemeente actualiseert Parkeervisie en parkeernormenbeleid
  4 maart 2019 - De gemeente Valkenswaard gaat aan de slag met het actualiseren van de huidige Parkeervisie uit 2015 en het parkeernormenbeleid uit 2008. Hiervoor is een plan van aanpak opgesteld.
 • Nieuwe N69: Boskalis start buiten met eerste onderzoeken
  4 maart 2019 - Boskalis is bezig met de voorbereidende onderzoeken voor de aanleg van de Nieuwe Verbinding N69. Deze onderzoeken afgelopen week gestart en zijn nodig om de nieuwe weg te kunnen bouwen.
 • Doe mee aan de Nationale Diabetes Challenge!
  26 februari 2019 - Sportief Valkenswaard doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC).
 • Tegemoetkoming ziektekosten chronisch zieken en gehandicapten
  22 februari 2019 - De gemeente Valkenswaard biedt chronisch zieke of gehandicapte inwoners met een laag inkomen, een tegemoetkoming in de ziektekosten over 2018 en 2019 aan van maximaal € 100,- per jaar.
 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2019
  21 februari 2019 - Eind februari ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen. 
 • Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Ederveen
  10 januari 2019 - Burgemeester Ederveen heeft dinsdag 8 januari in het gemeentehuis van Valkenswaard zijn nieuwjaarstoespraak gehouden.
 • Sluiting woning Wollegrasstraat te Valkenswaard
  15 november 2018 - De burgemeester van Valkenswaard heeft besloten om de woning aan de Wollegrasstraat te Valkenswaard, met ingang van donderdag 15 november 2018 voor de duur van zes maanden te sluiten. De woning is gesloten wegens verstoring van de openbare orde.
 • Valkenswaard begint Meldpunt Gevaarlijk Vervoer
  8 november 2018 - Gemeente Valkenswaard wil een einde maken aan transportbedrijven die illegaal met gevaarlijke stoffen door het centrum (o.a. Europalaan, Eindhovenseweg en Markt) van Valkenswaard rijden. Daarom is er nu een gemeentelijk meldpunt ingericht. Via gevaarlijkvervoer@valkenswaard.nl roepen we iedereen op om transporteurs met gevaarlijke stoffen in het centrum, aan ons te melden. De […]
 • Feestelijke oplevering vernieuwde Den Haagacker
  De ingrijpende verbouwing van Den Haagacker in Valkenswaard is klaar! Woningcorporatie Woonbedrijf heeft hier 105 seniorenwoningen en een ontmoetingsruimte grondig vernieuwd. De appartementen zijn inmiddels allemaal verhuurd aan 65-plussers. De meeste bewoners zijn al verhuisd naar hun nieuwe woning. Daarom hebben we samen met alle bewoners en betrokkenen de vernieuwing van Den Haagacker gevierd.
 • Afvalcontainers supermarkt Leenderweg tijdelijk buiten gebruik
  6 november 2018 - Onlangs zijn ondergrondse containers geplaatst op het parkeerterrein van de supermarkt aan de Leenderweg. De supermarkt wordt omgebouwd van een EMTÉ tot een Jumbo en is daarom gesloten van 12 tot en met 24 november.
 • Kinderen ontbijten met burgemeester
  5 november 2018 - De week van 5 tot en met 9 november staat in het teken van gezellig en gezond samen ontbijten op school. Tijdens deze week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin meer dan een half miljoen kinderen van 5 tot en met 9 november met elkaar ontbijten op zo’n 2500 basisscholen, vindt ook het […]
 • College benoemt leden Cultuurraad Valkenswaard
  8 oktober 2018 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 2 oktober de leden van de Cultuurraad Valkenswaard benoemd. De benoeming volgt op het besluit tot instelling van de Cultuurraad in augustus van dit jaar.
 • Begroting 2019: samen op koers
  19 september 2018 - Met de titel “Samen op koers” presenteert het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard de programmabegroting 2019. Voor 2019 staan het vrijetijdsprogramma Dommelland, de nieuwe omgevingswet, de veranderingen in het sociaal domein en een aanpak rondom het thema duurzaamheid op het programma. Met deze plannen zet de gemeente nieuwe accenten […]