Gemeente Nieuws

RSS Gemeente Nieuws

 • Uitdelen boeken groot succes!
  18 januari 2019 - Persbericht van Bibliotheek de Kempen. 
 • Themabijeenkomst raad op 24 januari
  16 januari 2019 - Op donderdag 24 januari is er een themabijeenkomst voor de gemeenteraad over het sociaal domein. 
 • Informatie over collecten
  16 januari 2019 - In Nederland wordt jaarlijks een rooster opgesteld voor de grote landelijke collecterende fondsen. Iedere gemeente vult dat zelf aan met plaatselijke collecterende organisaties. 
 • Aanvragen vergunning voor kappen bomen in Bosstraat
  16 januari 2019 - In de rubriek 'Overzicht bekendmakingen', op de gemeentepagina van 16 januari, staat een aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van 6 populieren (Grauwe abelen, ofwel Populus canescens) aan de Bosstraat.
 • Bestel tijdig kaartjes voor Vrijwilligersgala Valkenswaard
  14 januari 2019 - Op woensdag 30 januari organiseert de gemeente Valkenswaard het jaarlijkse Vrijwilligersgala. 
 • Bereikbaarheid gemeente op zondag 20 januari
  14 januari 2019 - Op 20 januari werken we aan onze (online) dienstverlening. 
 • Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Ederveen
  10 januari 2019 - Burgemeester Ederveen heeft dinsdag 8 januari in het gemeentehuis van Valkenswaard zijn nieuwjaarstoespraak gehouden.
 • Bestel gratis kaarten voor het Sportgala Valkenswaard
  10 januari 2019 - Op vrijdag 18 januari wordt voor de 9e keer het Sportgala Valkenswaard gehouden. In Cultuurcentrum De Hofnar staat wederom een spetterende show op het programma met diverse sportieve en muzikale optredens. Daarnaast worden natuurlijk ook dit jaar weer alle Valkenswaardse sporters geëerd die het afgelopen jaar een club overstijgende prestatie hebben […]
 • Renovatie atletiekaccommodatie en directe omgeving op sportpark den Dries
  27 december 2018 - Velen van ons herinneren het zich nog, lekker sporten op de atletiekbaan. Die baan is in 40 jaar niet veranderd en ligt er nog steeds hetzelfde bij. Tijd om hem toekomstbestendig te maken, zodat onze kinderen er ook nog minstens 40 jaar van kunnen genieten. 
 • Ruim baan voor toekomstplannen Valkenswaard
  20 december 2018 - Het einde van de verkeersoverlast door de N69 komt in zicht. Gisteren ondertekende burgemeester Ederveen samen met gedeputeerde Christophe van de Maat de uitvoeringsovereenkomst N69.
 • Vergunning voor kappen bomen in Mgr. Smetsstraat en Deelshurk
  20 december 2018 - In de rubriek ‘Overzicht bekendmakingen’ op de gemeentepagina, staan de verleende omgevingsvergunningen voor het kappen van 3 zilverlindes in de Mgr. Smetsstraat in Dommelen en 14 populieren aan de Deelshurk.
 • Nieuw integriteitsbeleid naar de raad
  20 december 2018 - Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuw bestuurlijk integriteitsbeleid opgesteld. In dit beleid zijn onder meer nieuwe gedragscodes voor gemeenteraad en college opgenomen.
 • Wie verdient Valkenswaardse Vrijwilligerstrofee 2018?
  29 november 2018 - Op woensdag 30 januari 2019 organiseert de gemeente Valkenswaard het jaarlijkse Vrijwilligersgala. 
 • Sluiting woning Wollegrasstraat te Valkenswaard
  15 november 2018 - De burgemeester van Valkenswaard heeft besloten om de woning aan de Wollegrasstraat te Valkenswaard, met ingang van donderdag 15 november 2018 voor de duur van zes maanden te sluiten. De woning is gesloten wegens verstoring van de openbare orde.
 • Valkenswaard begint Meldpunt Gevaarlijk Vervoer
  8 november 2018 - Gemeente Valkenswaard wil een einde maken aan transportbedrijven die illegaal met gevaarlijke stoffen door het centrum (o.a. Europalaan, Eindhovenseweg en Markt) van Valkenswaard rijden. Daarom is er nu een gemeentelijk meldpunt ingericht. Via gevaarlijkvervoer@valkenswaard.nl roepen we iedereen op om transporteurs met gevaarlijke stoffen in het centrum, aan ons te melden. De […]
 • Feestelijke oplevering vernieuwde Den Haagacker
  De ingrijpende verbouwing van Den Haagacker in Valkenswaard is klaar! Woningcorporatie Woonbedrijf heeft hier 105 seniorenwoningen en een ontmoetingsruimte grondig vernieuwd. De appartementen zijn inmiddels allemaal verhuurd aan 65-plussers. De meeste bewoners zijn al verhuisd naar hun nieuwe woning. Daarom hebben we samen met alle bewoners en betrokkenen de vernieuwing van Den Haagacker gevierd.
 • Afvalcontainers supermarkt Leenderweg tijdelijk buiten gebruik
  6 november 2018 - Onlangs zijn ondergrondse containers geplaatst op het parkeerterrein van de supermarkt aan de Leenderweg. De supermarkt wordt omgebouwd van een EMTÉ tot een Jumbo en is daarom gesloten van 12 tot en met 24 november.
 • Kinderen ontbijten met burgemeester
  5 november 2018 - De week van 5 tot en met 9 november staat in het teken van gezellig en gezond samen ontbijten op school. Tijdens deze week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin meer dan een half miljoen kinderen van 5 tot en met 9 november met elkaar ontbijten op zo’n 2500 basisscholen, vindt ook het […]
 • College benoemt leden Cultuurraad Valkenswaard
  8 oktober 2018 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 2 oktober de leden van de Cultuurraad Valkenswaard benoemd. De benoeming volgt op het besluit tot instelling van de Cultuurraad in augustus van dit jaar.
 • Begroting 2019: samen op koers
  19 september 2018 - Met de titel “Samen op koers” presenteert het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard de programmabegroting 2019. Voor 2019 staan het vrijetijdsprogramma Dommelland, de nieuwe omgevingswet, de veranderingen in het sociaal domein en een aanpak rondom het thema duurzaamheid op het programma. Met deze plannen zet de gemeente nieuwe accenten […]